Camping hos keieren

Slik kan du tro det er. Men her er ingen keiser . Det gjør ikke noe, for det er lenge siden det var keisere i Østerrike!
Camp-let

Camping Wien Süd er dette. I Breitenfurterstrasse 269. La det være sagt med en gang, dette er ikke noen fem stjerners plass med svømmebasseng, barer og restauranter. I stedet er det en stort kvartal med campingplass med to helt ålreite sanitæranlegg. Ujålete og reint.

I alle fall i våre tanker, er en campingplass som er plassert 8 km fra Stephansplattz i en by med 1,7 millioner mennesker, super når den er rein og trygg. Og det tror jeg nok denne er. Vi har i alle fall til sammen bodd her i nesten fire uker fordelt på sommeren 2003, 2005, 2009 og 2012.

Litt forskjell på ekvipasjeneSanitæranleggene er bygget i løpet av de seinere årene. Butikk er det ikke inne på plassen, men står du i porten og kaster en stein,så skal du være dårlig til å kaste for ikke å treffe vinduene til Merkur-butikken rett over gata. Synes du denne er for dyr, har du Hof vegg-i-vegg. Den er nærmere Lidl i stilen.  Skal du til sentrum (og skal du ikke det, bør du kjøre hjem igjen), så er busstoppet mindre enn 100 meter borte i gata.  Kommer du først til bussen, så tar du den til Meidling. Her har du U-bahn og S-bahn, trikker og busser. Knutepunktet du trenger for å komme akkurat dit du vil i Wien. Du skal ikke ha mye trening før du lærer hele systemet av kollektivtrafikk. Jeg skal innrømme at jeg ikke har kjørt veldig mye i Wien, bare til og fra campingplassen med meg selv bak rattet. Likevel, dette er ikke noen by å frykte. Jeg ville vært mer redd for ikke å finne parkering enn ikke å finne fram..!

Med kollektivtrafikken utenfor porten så skal du ha god lyst til å friste skjebnen rundt på veiene. Det er rolig og bedagelig, ogEn belgisk registrert T@b. Se blokkene bak gjerdet samtidig raskt og effektivt. I det innerste hjertet av byen går trikken rundt og rundt i en evig sirkel.Rett på utsiden ser det slik ut når du kommer ut.Men det er rolig En trikk går mot sola, den andre med. Glem klokka og la tida fly!

Hva du derimot skal vite, om du beveger deg hit. Det er at du om du drømmer om å sette plugger i jorda, da skal det skikkelig saker til. Første gang vi kom hit brakk vi plugg etter plugg (røde plastplugger som egentlig er sandplugger). Siden jeg har familie lokalt, ringte vi og ba om hjelp. Og hjelpen kom. Et stykk meisel og en solid hammer!  Da vi kom tilbake i 2005, var vi klare. Vi hadde med oss skikkelige Tarzan-plugger som jeg fant fram etter å ha bedt om råd hos danskene på Campister i mellem. Disse finnes i Isabellas sortiment og burde egentlig ikke være så vanskelige å få tak i i Norge som de er.

...men hva skjedde?Pluggene brakk det første året, det neste hammeren...

Jo, hammeren i glassfiber brakk! Her er nemlig kun en ting som duger: Skikkelig spikerplugg og ordentlig hammer. Til gjengjeld er ikke regnet lenge om å trenge ned i bakken når det regner. Årsaken til den harde grunnen, er sannsynligvis at plenen er sådd i jord som er godt blandet ut med grus. Slik det ofte er sydover i Europa.

VarioPerfekt til venstre, en"liten Flair" på 8 meter ved siden av...Noe av det virkelige artige med en plass som den i Wien, er at det er veldig forskjell på dem som bor der. Fordi område er helt firkantet, er det oversiktelig.Sett fra busstoppet utenfor campingplassen Ikke er det all verdens stort heller, men du ser alle. Bobilen til høyre på bildet er en Flair på 8 meter, den blir knøttliten av VarioPerfekt til venstre. Den er bygget på Volvo busschassis og har en pris på 4-6 millioner kroner i Tyskland - avhengig av hva du vil ha med av utstyr. Sikkert fin å kjøre og fin å sove i, men kanskje ikke det mest praktiske utstyret på smale veier. Regn også med at du vil bli nektet inn på mange plasser, blott av hensyn til tyngden.Merkur og Hof er rett over gata - og åpent 7 dager i uka


Hva vi var mest skeptisk til av alt, var å kjøre til plassen. Nå har vi vært her i 2003, 2005, 2009 og 2012. De to første med Camp-let, de to siste med campingvogn. Det er egentlig ganske greit å kjøre hele veien, selv med campingvogn.